Depot Strandvonderij Castricum in Limmen

LIMMEN - De strandvondstencollectie van oud jutter en later hulpstrandvonder Thijs Bakker is een poosje geleden teruggebracht naar Dirk Bakker, de zoon van Thijs en huidig hulpstrandvonder van het strand van Castricum.

 

Op de bovenverdieping van een loods aan de Maatlat 19 in Limmen, heeft Dirk een nieuwe opstelling gemaakt van de strandvondstencollectie uit het Strandvondstenmuseum, uitgebreid met nieuwe strandvondsten.

Het depot is op afspraak te bezichtigen voor groepen van ca. 10 personen, voor afspraken en verdere informatie over de nieuwe samenwerkingspartner gaat u naar de website www.strandvondstenmuseum.nl

Menno Twisk van het Strandvondstenmuseum werkt aan een initiatief om een stichting in het leven te roepen die de cultuurhistorische, educatieve- en zorg gerelateerde missie van de vroegere sociaal culturele onderneming op de Zanderij voort kan zetten.

Een groot deel van de museumcollectie heeft zo een mooie nieuwe bestemming gekregen. Over een nieuwe bestemming voor de Bakkumse Schelpenkar vindt nog overleg plaats.

De historische tuinbouwwerktuigen zijn voornamelijk overgenomen door een collega agrariër in Castricum, die er waarschijnlijk een eigen museumpje mee gaat maken.

foto: aangeleverd