Sterke stijging corona Castricum en de BUCH

Sterke stijging corona Castricum en de BUCH

CASTRICUM - uit de weekcijfers van het RIVM blijkt dat er de afgelopen week 107 nieuwe besmettingen zijn gemeld vanuit Castricum.

In de twee weken ervoorafgaand waren dat er 38 per week, waarbij Castricum er ten opzichte van de omliggende gemeenten relatief gunstig uitstak. Dat was de afgelopen week niet het geval. 

Het is niet helemaal duidelijk hoe de recent weggewerkte achterstand in de administratie bij de GGD NH-N de getallen van Castricum heeft beïnvloed. Tussen dinsdag en zaterdag zijn de afgelopen week nu de hoogste aantallen gemeld. Het totaal van Castricum staat nu op 312.

De afgelopen week zijn er 314 besmetingen in de BUCH bijgeteld, de week ervoor waren dat er 168.

In de gemeente Bergen was er ook een sterke toename met 116 registraties, daar staat de teller nu op 412. In Heiloo zijn er 59 bijgekomen, het totaal is daar nu 184. En in Uitgeest 32 erbij tot nu 157 totaal.

De verwachting is dat de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord ook opgeschaald gaat worden tot een zwaardere  categorie van corona-waakzaamheid.

Landelijk waren er 27% meer besmettingen vorige week. Dit is een flinke stijging, maar wel beduidend minder groot dan de week ervoor. Van alle afgenomen testen was 14,4% positief, dit is een lichte stijging ten opzichte van de week ervoor.

De overheid zal de landelijke maatregelen nog meer aanscherpen als het aantal nieuwe besmettingen onvoldoende daalt.

Foto: Omroep Castricum.