Varkenshouderij roept de maand oktober uit tot Porktober

REGIO - Overal op sociale media verschijnen foto’s, filmpjes en verhalen van varkenshouders en hun dieren. In navolging van hun collega’s in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, heeft de Nederlandse veehouderij de maand oktober uitgeroepen tot Porktober.

 

De maand waarin varkens van oudsher naar de markt werden gebracht, wordt nu de maand waarin veehouders de buitenwereld laten zien hoe zij voor hun dieren zorgen en in gesprek gaan met geïnteresseerden.

Iedereen die eet, eet producten van het varken. Niet alleen is varkensvlees wereldwijd het meest gegeten stukje vlees.

Producten van het varken worden ook verwerkt in honderden producten zoals brood, bier, wijn, snoep, drankjes, ijs en taart. Bovendien groeien groenten, fruit en granen niet zonder mest van onder andere het varken.

Op de sociale media van onder andere Varkens Vandaag zijn veel van deze post terug te vinden. Ook gaan educatieboeren tijdens Porktober naar scholen om kinderen daar les te geven over de varkenshouderij.

Zij geven leerlingen via het digibord een inkijkje in hun stal. Ze vertellen over de biologie van het varken, de huisvesting en over wat boeren allemaal doen om hun varkens gezond te houden en de natuur zo min mogelijk te belasten.

Meer informatie en adressen van zichtstallen en informatie over de varkenshouderij zijn te vinden op www.thepigstory.nl.

foto: aangeleverd