Bibliotheken helpen bij installeren van de CoronaMelder-app

REGIO - Al meer dan 3,2 miljoen mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload. De app informeert je als je mogelijk bent besmet met het coronavirus. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

 

Je ontvangt een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. De app bericht welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen.

Als je het installeren van de app lastig vindt, kun je in de meeste bibliotheken hulp krijgen. Binnenkort ook in de vestiging Kennemerwaard. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun je kijken op www.coronamelder.nl.

Voor vragen over de app zelf, kun je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Je kan ook de DigiHulplijn bellen op 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.

De ervaren vrijwilligers helpen je met alle plezier en geduld bij het stap voor stap installeren van de app. Ze kunnen je ook helpen met het gebruik van je computer, laptop, smartphone of tablet.

Meer informatie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

foto: Jolanda Felix-van Keulen (aangeleverd)