Lening Innovatiefonds NH voor ontwikkeling gentherapie

Lening Innovatiefonds NH voor ontwikkeling gentherapie

REGIO - De Amsterdamse start-up SanaGen heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze lening ontwikkelt het bedrijf gentherapie voor zeldzame bloedingsstoornissen.

 

Gentherapie voor uiterst zeldzame ziekten wordt nauwelijks ontwikkeld en is alleen tegen enorm hoge prijzen beschikbaar.

SanaGen wil een betaalbaar gentherapieplatform voor zeldzame bloedingsstoornissen ontwikkelen. Het daarvoor opgezette platform is daarnaast veel breder toe te passen, bij het behandelen van andere eiwitdeficiënties, eiwit tekorten, in het bloed.

Het doel van deze vorm van gentherapie is patiënten te voorzien van functionele genen, zodat het lichaam zelf weer het ontbrekende stollingseiwit gaat produceren en de patiënt geen verhoogde bloedingsneiging meer heeft.

Deze behandeling leidt mogelijk tot levenslange genezing.

foto: Omroep Castricum