Aanvraag mantelzorgwaardering kan het hele kalenderjaar

Aanvraag mantelzorgwaardering kan het hele kalenderjaar

CASTRICUM - Iedere inwoner van Castricum, die langdurige zorg en/of ondersteuning krijgt van een mantelzorger, kan voortaan het hele kalenderjaar door eenmaal een waardering voor een mantelzorger aanvragen.

 

De afgelopen jaren konden inwoners de aanvraag alleen tijdens twee maanden in het jaar doen. De uitbreiding van de aanvraagperiode is er om mensen meer de kans te geven een mantelzorger in ’t zonnetje te zetten.

Met al hun belangeloze inzet zorgen de mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving.

Deze ‘mantelzorgwaardering’ is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de langdurige zorg en/of ondersteuning die zij bieden.

Ook kinderen die regelmatig meehelpen met de zorg voor een ander zijn mantelzorgers. Zij doen bijvoorbeeld allerlei klusjes zoals boodschappen doen, koken of op broertjes en zusjes passen. Deze jonge mantelzorgers hebben ook recht op de mantelzorgwaardering.

De aanvraag moet wel aan voorwaarden voldoen. Alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.castricum.nl/mantelzorg.

Een digitale aanvraag kan alleen via DigiD van de zorgvrager. Een aanvraag via de DigiD van de mantelzorger is niet mogelijk.

afbeelding: aangeleverd