NL-Alert steeds vaker ingezet in Noord-Holland

REGIO - NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33.

 

Dit is een goede ontwikkeling. Ook Noord-Hollanders worden bij steeds meer noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ruim 8 op de 10 mensen waarderen dat NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie, blijkt uit onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid.

Mensen uit het onderzoek willen bijvoorbeeld meteen weten wanneer er in de buurt een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen en vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen in zo’n situatie.

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen.

Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. De helft van de mensen informeert na een NL-Alert ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden.

afbeelding: aangeleverd