Castricum bekijkt nog of horeca eerder dicht moet

Castricum bekijkt nog of horeca eerder dicht moet

CASTRICUM - Nu de horeca in omringende gemeenten eerder dicht moet, denkt Castricum ook na over vroegere sluitingsuren voor de horeca. NH Nieuws nam een kijkje in de Dorpsstraat op een uitgaansavond.

De horeca moet in Castricum nu dicht om 03:00 uur. Vanwege de aangescherpte coronaregels is dat in Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest daar al om 01:00 uur. Dit zou mogelijk aanleiding geven voor jongeren uit die plaatsen om nu in Castricum uit te gaan.

Eerder was er ook al overlast en begin vorige week werd bekend dat een aantal overlastgevende jongeren mogelijk een gebiedsverbod krijgen. Na het weekend bekijkt Castricum of de horeca eerder moet sluiten, mede vanwege het eerdere geweld en de mogelijke toestroom van bezoekers uit buurgemeenten.

Dat zou zonde zijn, vinden de ondernemers. Ze zeggen dat het nu beter gaat in de Castricumse horeca en dat het probleem zich anders alleen maar zou verplaatsen.

NH Nieuws maakte een reportage in de Dorpsstraat.