Tientallen vrijwilligers Noordwest Ziekenhuisgroep stoppen ermee

REGIO - Enkele tientallen corona-vrijwilligers van de Noordwest Ziekenhuisgroep hebben de afgelopen maanden hun functie neergelegd. Dit omdat ze de verbale agressie van patiënten en bezoekers niet langer konden verdragen.

Het gaat om in totaal 28 vrijwilligers die waren geworven om bij de entrees van de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder patiënten en bezoekers op te vangen en te vragen naar eventuele coronaverschijnselen. De zogeheten triage.

De incidenten zijn voornamelijk op het gebied van verbale agressie, maar af en toe ook fysiek. Bovendien beperkt het probleem zich niet tot de vrijwilligers, ook het vaste personeel krijgt geregeld corona-agressie voor de kiezen.

Omdat de vrijwilligerspoule goed bezet is, levert het vertrek van de bijna dertig vrijwillige krachten vooralsnog geen bezettingsproblemen op.

"Waar tijdens de 'eerste golf' begrip heerste, slaat dit nu sneller om in onbegrip en irritatie", vertelt Willeke Dijkstra, woordvoerder van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

foto: Omroep Castricum