Hoek tot Helder kitesurfmarathon

REGIO - Dinsdag 1 september opent het windraam van de vierde editie van de kitesurfmarathon Hoek tot Helder.

 

“Het is nu wachten op een dag met de juiste weersomstandigheden om het evenement door te laten gaan”, zegt Martijn van Dijk, organisator van het event.

Dit jaar kiten zo’n 400 fanatiekelingen over 130 kilometer ruwe Noordzee van Hoek van Holland naar Den Helder voor de Hartstichting.

Onder hen bekendheden als Beau van Erven Dorens, Kevin Langeree, Lasse Walker en Mark Tuitert. De organisatie heeft, samen met Dockbite, een hightech-app ontwikkeld waardoor de kiters contactloos deelnemen aan de race.

Met een trackingsysteem worden ze gevolgd en via een QR-code kunnen ze hun stempels verdienen. Supporters hebben inmiddels al 443 duizend euro gedoneerd.

Tijdens de tocht doen de kiters de stranden van Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en ten slotte Den Helder aan. Bij de andere kustplaatsen kunt u de kiters langs zien komen.

De organisatie weet door de sterke afhankelijkheid van het weer en het akkoord van de gemeenten, pas 48 uur van tevoren of en wanneer het evenement daadwerkelijk een ‘go’ krijgt.

Doneren kan nog steeds via https://www.hoektothelder.nl.

foto: Celine van Amstel (aangleverd)