Carjacking eindigt in Castricum

CASTRICUM - dinsdagmorgen rond 08:00 uur heeft de politie op de Soomerwegh / Zeeweg een man klem gereden na een langdurige achtervolging. Het begon in Hoofddorp waar een medewerker van een beveiligingsbedrijf oog in oog kwam te staan met een man die hem bedreigde met een mes , waarna de man er vandoor ging in de bedrijfsauto. De auto was voorzien van een Track en Trace systeem, dit leidde ertoe dat de politie de auto bij Velsen-Noord in het vizier kreeg.

De bestuurder kreeg een stopteken wat hij negeerde. Met hoge snelheid ging de man er vandoor, de achtervolging zette zich voort in de richting van Wijk aan Zee, Beverwijk en Heemskerk, waarbij de bestuurder diverse verkeersovertredingen begin. Diverse politievoertuigen deden aan de achtervolging mee en er werd een politieheli ingezet. In Castricum kon de auto worden klemgereden door een politiebusje, waarna de bestuuder werd aangehouden en geboeid. Het mes lag nog op het Dashboard in de auto. De man is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem, waar hij zal worden verhoord. 

Foto: Hans Peter Olivier - Omroep Castricum