Dorpsstraat op proef dicht

Dorpsstraat op proef dicht

CASTRICUM - het Noord-Hollands dagblad meldt dat een deel van de Dorpsstraat dit najaar afgesloten wordt voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Het gaat om een proef om te zien in hoeverre een verandering van deze route zal leiden tot afname van de verkeersdrukte in de dorpskern. En mogelijk ook minder hinder zal geven bij de spoorovergang Beverwijkstraatweg.

In andere gemeenten laten een autoluw dorpshart bovendien veelal een stijging zien van de omzet van de ondernemers. 

De afsluiting zal naar verluidt komen tussen de Torenstraat en de Verlegde Overtoom. Het gemotoriseerd verkeer wordt dan via eenrichtingsroutes omgeleid, waarbij het nemen van sluiproutes zal worden verhinderd.

Foto: de bocht die in de pilot binnen de afsluiting zal gaan vallen (foto Omroep Castricum).