Kinderen van nu interviewen kinderen uit de oorlog

Kinderen van nu interviewen kinderen uit de oorlog

CASTRICUM - De Tweede Wereldoorlog is 75 jaar geleden tot een einde gekomen. Ter gelegenheid daarvan startte Stichting Kist en de Cuneraschool een speciaal project: Castricum 75 jaar vrij. Schoolkinderen interviewen ouderen die de oorlog als kind meemaakten.

Het is inmiddels voor de meesten vanzelfsprekend om in een vrij land te wonen. Hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? Het aantal mensen die kunnen navertellen hoe het was om onder de bezetting van Duitsland te leven, neemt heel snel af. De belangstelling bij jonge mensen naar hoe het was in de oorlog neemt toe.

Basisschoolkinderen uit groep 7 van de Cuneraschool interviewden oudere plaatsgenoten. In de interviews staat elke keer een ander aspect van de oorlog centraal, waardoor de leerlingen van de school een gevarieerd beeld kregen van de oorlog. Kijk voor meer informatie over het project, plus alle partijen die hebben geholpen op www.castricum75jaarvrij.nl.

Deze gesprekken zijn in de week voorafgaand aan 4 mei elke dag te zien om 21:00 uur en 23:00 uur. De dag erna worden de filmpjes herhaald om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur en 18:00 uur op C-TV. Daarna zijn de filmpjes te zien op het YouTube-kanaal van de omroep.

De volgende interviews zijn op C-TV te zien:

  • Woensdag 29¬†april: Siem Mooij
  • Donderdag 30 april: Dity de Vries-van der Wel
  • Donderdag 1 mei: Annie Tielemans
  • Zaterdag 2 mei: Jan Kuiper
  • Zondag 3 mei: Guus Vermorken
  • Maandag 4 mei: Truus Kuys-Zonneveld