Aanpassing Dorpspleintje

Aanpassing Dorpspleintje

CASTRICUM - de gemeente gaat dit voorjaar het plein het tussen de Dorpsstraat, Verlegde Overtoom en Burg. Mooijstraat in het dorpshart van Castricum aanpassen.

De gemeente werkt sinds 2017 samen met de ondernemers van Castricum aan het Programma Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden. Behalve voor het dorpsplein zijn er ideeën om het stationsgebied en de omgeving van de dorpskerk te verfraaien.

Het 'horecaplein' zoals het ook wel wordt genoemd gaat een ruimtelijker aanzicht krijgen met meer groen en meer plaats voor terrassen.

Op het plein staan nu één beeldbepalende witte paardenkastanje en vier lindes. Drie lindes worden vervangen door twee amberbomen en een ‘valse christusdoorn’. Eén extra amberboom wordt  op een andere plek op het plein gezet. 

Op het plein komt een bank die tegelijkertijd Solarbank is. In het zitvlak zijn zonnepanelen verwerkt en twee oplaadpunten voor mobiele telefoons.
De Solarbank is geschonken door Rabobank Noord-Kennemerland voor het Programma Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden.

Er komt er ook een Solarbank te staan voor het NS-station van Castricum.

Het bestaan van Solarbanken in Castricum is overigens niet nieuw. Bij het Clusius College hebben leerlingen van de school eerder al een Solarbank bedacht en in gebruik genomen.

Foto: Omroep Castricum.