Inwoners kunnen bij alle milieustraten terecht

Inwoners kunnen bij alle milieustraten terecht

BUCH - Vanaf 1 januari 2020 zijn alle inwoners van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo welkom met hun afval bij alle milieustraten van de BUCH-gemeenten.

 

De openingstijden van de milieustraten worden verruimd. Zo is er elke dag – behalve zondag- een milieustraat open in de buurt.

In het grondstoffenbeleidsplan staat dat afval beter gescheiden moet worden. Afval kan vaak heel goed als grondstof worden hergebruikt. De gemeenten willen het scheiden van afval zo makkelijk mogelijk maken.

Het openstellen van alle milieustraten voor inwoners van de vier gemeenten is daarin een eerste stap. Er is altijd wel een milieustraat in de buurt, die open is. Zo kan meer restafval worden gescheiden, verwerkt en hergebruikt.

Het (grof) restafval zelf brengen is gratis. Als zelf wegbrengen niet mogelijk is, dan kan het aan huis worden opgehaald. Dit kost in Uitgeest, Castricum en Heiloo per keer € 14,00 en kan worden ingepland via de website van de gemeente.

Meer informatie: www.castricum.nl

foto: milieustraat Schulpstet (Omroep Castricum)