‘Brandweer zoekt speurneuzen!’

‘Brandweer zoekt speurneuzen!’

De Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid ziet een toename van woningbranden door opladers van devices zoals telefoon, tablet of laptops en door het opladen van bijvoorbeeld hoverboards en elektrische steps.

De jaarlijkse Brandpreventieweken, die als doel hebben om nieuwe slachtoffers van woningbranden te voorkomen, richt zich dit jaar daarom specifiek op kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Met de campagne ‘Brandweer zoekt speurneuzen!’ wordt kinderen op speelse wijze brandveilig gedrag aangeleerd, door middel van een online interactieve game.

De kinderen gaan als echte speurneuzen aan de slag om de oorzaak van een woningbrand te achterhalen. In deze game is er ruime aandacht voor de rol die apparaten kunnen spelen bij het ontstaan van brand.

Tijdens het spelen van de game leert de jeugd alles over het ontstaan en voorkomen van deze branden. De game eindigt met het maken van je eigen vluchtplan: wat doe jij als je huis in brand staat?

De Brandpreventieweken vinden jaarlijks plaats gedurende de maand oktober. De 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting werken hierin intensief samen om het aantal slachtoffers van woningbrand tot een minimum te beperken.

Meer informatie: www.brandweerzoektspeurneuzen.nl

foto: Peter Olivier