Werkbezoek gemeente

Werkbezoek gemeente

CASTRICUM - een afvaardiging van de gemeente heeft 25 september de situatie beoordeeld bij de spoorwegovergang aan het einde van het perron. Deze overgang is de poort naar het gebied achter het station.

Bovendien gaan veel van de gemiddeld 7500 reizigers die dagelijks van het station gebruik maken bij deze overweg het perron op. Tijdens de werkzaamheden aan het station zijn dat er veel meer.

Voetgangers kunnen makkelijk opgesloten raken tussen de slagbomen die de overgang volledig afsluiten. Er kan dan desgewenst geschuild worden achter open hekwerk.

Verkeersregelaars hebben tijdelijk voetgangers opgevangen en begeleiding gegeven. Zij waren ingezet door Prorail aan het begin van het schoolseizoen.

Er wordt momenteel geen waarschuwing gegeven dat men opgesloten kan raken en ook geen uitleg waar in dat geval te gaan staan. Veel mensen worden hierdoor overvallen.

De gemeente heeft ingezien hoe de situatie kan leiden tot grote schrik en ongewenste situaties bij de voetgangers. Veel Castricummers hebben de gemeente er ook al vragen over gesteld.

De gemeente zal zich inspannen om samen met Prorail op korte termijn te komen tot een duidelijk waarschuwingssysteem met uitleg.

En zich vervolgens met Prorail gaan beraden hoe deze druk gebruikte overgang ook in de toekomst voor iedereen zo veilig mogelijk dus met duidelijke uitleg en aanwijzigingen kan worden gepasseerd.

Foto: Omroep Castricum