Veel aandacht voor WOII in Strandvondstenmuseum

CASTRICUM - Het Strand- en streek historisch museum van Castricum, besteedt het komende jaar in het kader van 75 jaar bevrijding extra aandacht aan het thema Tweede Wereldoorlog.

 

Er staan lezingen op de rol, een themaexpositie WOII in samenwerking met Mark Zomerdijk en Koen van Toen, een demonstratie met reünie met oude legervoertuigen en nog veel meer.

Ook voor het basisonderwijs wordt dit gedenkwaardige jaar extra ruimte gemaakt voor presentaties en gastlessen over de Tweede Wereldoorlog.

Scholieren kunnen een educatief programma van Menno Twisk volgen over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding, met een kleine rondleiding langs de oorlogssporen op- en rond de Zanderij.

Van woensdag 15 t/m zondag 19 april 2020 organiseert Beleef ’t Samen Groepsreizen - in samenwerking met Koen van Toen - een vijfdaagse reis naar de invasiestranden van Normandië.

Bekende plaatsen die herinneren aan de bevrijdingsoperatie in Normandië komen tot leven met de verhalen van D-Day deskundige Koen Marijt. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Voor dit arrangement en diverse andere activiteiten, kunt u terecht op de websites Koen van Toen.nl en Strandvondstenmuseum.nl