Grote ontruimingsoefening Clusius College

Grote ontruimingsoefening Clusius College

CASTRICUM - dinsdagmorgen werd er een grote BHV oefening gehouden in het Clusius College . Rond 11:30 uur werd er brandalarm geslagen, waarop de leerlingen en leerkrachten meteen de school verlieten.

BHV'ers brachten deze groep naar het verzamelpunt buiten de school. Wat opviel was dat veel kinderen niet hun schooltas meenamen naar buiten, maar wel hun mobiel.  Toen de brandweer en de politie arriveerde was de school al geheel ontruimd. Er was een brand nagebootst in een van de ruimtes. Slechts een paar leerkrachten waren vooraf op de hoogte gebracht. De alarmcentrale was van te voren ingelicht en politie en brandweer werkten ook mee aan deze oefening, om deze zo realistisch mogelijk te maken.  Na afloop werd er een evaluatie gehouden, de hulpdiensten en de school kunnen terugkijken op een geslaagde oefening.

Foto's: Jan Uiterwijk - Omroep Castricum