Uitgever Nieuwsblad voor Castricum failliet

Uitgever Nieuwsblad voor Castricum failliet

CASTRICUM/BARNEVELD - De uitgever achter het Nieuwsblad voor Castricum heeft faillissement aangevraagd. Per direct zijn alle werkzaamheden gestaakt. Het Nieuwsblad, wat dit jaar een eeuw bestond, verschijnt vanaf aankomende woensdag dan ook niet meer.

"De medewerkers zijn maandag 16 september geïnformeerd over deze noodzakelijke maatregel", schrijft de uitgever BDU in een persbericht. In de bv die nu faillisement heeft aangevraagd zitten de kranten uit de regio Alkmaar. Wel verwacht de uitgeverij uit Barneveld dat dit ook gevolgen heeft voor de andere werkzaamheden van het bedrijf.

De 'Alkmaarse tak' was al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Directeur-uitgever Heiko Imelman: "De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden, helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement".

De gemeente publiceerde sinds begin deze maand de officiële mededelingen in het Nieuwsblad. De gemeente zegt "overvallen" te zijn door het nieuws. "In de eerste plaats is dit heel vervelend voor de betrokkenen", aldus de gemeente in een reactie op de website. De officiële mededelingen worden tijdelijk geplaatst in De Castricummer en op de website van de gemeente.

foto: Omroep Castricum