De Beemster, sinds 1999 op de werelderfgoedlijst

AKERSLOOT - Han Hefting verzorgt een lezing over De Beemster in de bibliotheek in Akersloot. De Beemster staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Het unieke verkavelingspatroon en de ondernemende wijze waarop in de 17e eeuw het water werd overwonnen, zijn de belangrijkste redenen dat de Beemster in 1999 tot werelderfgoed werd verklaard.

Han Hefting vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de droogmakerij. Hij was wethouder en locoburgemeester van de gemeente Beemster van 2006 tot 2016.

In deze periode hebben de gemeente Beemster en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een visie ontwikkeld om 17e eeuwse cultuurhistorie in te bedden in 21e eeuwse ruimtelijke ordening.

De gemeente Beemster en het Hoogheemraadschap hebben de taak om zorg te dragen voor het behoud van het erfgoed. En het uitdragen van de waarde ervan.

De lezing is op dinsdag 24 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Akersloot, Rembrandtsingel 1. De toegang bedraagt € 3,50.

Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. U betaalt dan met pin.