Bewegen en revalideren in het zwembad

CASTRICUM - Elke week, op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur, verzorgt Zwemvereniging CIS in Zwembad De Witte Brug een uurtje zwemmen voor mensen met een beperking.

 

De groep wordt begeleid door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Peter Jonker, een van de vrijwilligers, licht toe:

“Er komen hier mensen met een lichte tot een zwaardere beperking. Het kan gaan om hartklachten, reuma, longproblemen of om het herstellen na een herseninfarct."

"Ook slechtziende en slechthorende mensen of deelnemers met spierspasmen of het syndroom van Down zwemmen mee."

"Het zwembad is ingesteld op alle soorten beperkingen, het water heeft een temperatuur van 30 graden en het zwembad is rolstoel- en rollatortoegankelijk."

"Bij het omkleden kan hulp gegeven worden. Waar gewenst worden deelnemers begeleid bij het ingaan van het bad. Dat kan met een tillift of een luie trap."

"Begeleiding bij het zwemmen is mogelijk, Maar het merendeel zwemt zelfstandig. De begeleiders spannen zich reuze in en houden de zwemmers goed in de gaten."

"Het baantjes trekken en het kwartier oefeningen doen (niet verplicht) worden afgewisseld met gezellige onderonsjes. Iedereen heeft het gezellig."

Wie meer wil weten of deel wil nemen kan contact opnemen met Gerard Spil van de CIS: telefoon 06 576 432 00, mail info@zwemvereniging-cis.nl. Of neem een kijkje op: www.zwemvereniging-cis.nl.

Enthousiaste vrijwilligers zijn eveneens van harte welkom contact op te nemen. CIS staat voor Castricumse Invaliden Sportclub.

foto: Nico Lute