Prima prestaties voor AVC Junioren

CASTRICUM - De afgelopen twee weekenden stonden voor een aantal junioren van AV Castricum in het teken van de belangrijkste baanwedstrijd van het jaar, de Nationale C en D-Spelen.

 

De Atletiekunie ondersteunt geen officiële Nederlandse Kampioenschappen voor C en D-junioren, maar de Nationale C en D-Spelen in Amsterdam worden alom beschouwd als de officieuze Nederlandse Kampioenschappen.

De beste junioren uit heel Nederland geven hier elk jaar acte-de-présence. De AVC junioren hebben hier laten zien tot de top-10 van Nederland te behoren.

Franka Holland toont het hele atletiekseizoen al aan dat de overgang naar het jeugdteam van TDR een goede keuze is geweest.

Eerder dit jaar haalde deze 1e jaars C-junior al de halve finale 400m bij het Nederlands kampioenschap B junioren. Deze C-Spelen behaalde ze 2 top-10 klasseringen. Zij werd 10e op de 300 meter en 9e op de 800m.

C-junior Mathilda Way evenaarde bij het hoogspringen in de voorronde met een hoogte van 1.50m haar PR, waarmee ze door wist te dringen tot de finale. In de finale wist ze zich vervolgens te verbeteren tot 1.51m, waarmee ze uiteindelijk 9e van Nederland werd.

D-junior Sepp Schulte – nog niet volledig op niveau terug na een blessure – nam in de ambiance van het Olympisch Stadion genoegen met de 8e plaats bij hoogspringen.

Sepp kwam ook uit op het onderdeel verspringen. Met zijn laatste sprong in de finale kwam hij tot 4.37m, een uitstekende 6e plaats op deze nationale kampioenschappen.

Meer informatie: wwwavcastricum.nl