De mantelzorgwaardering gaat weer van start

CASTRICUM - Inwoners die verzorging of hulp krijgen van familie of andere naasten, kunnen mantelzorgers voordragen voor een blijk van waardering.

 

Tot en met donderdag 31 oktober a.s. is een digitaal aanmeldformulier beschikbaar via: www.castricum.nl/aanvragen-en-regelen/mantelzorg. Hier vindt u informatie over mantelzorg en het aanmeldformulier ‘Mantelzorgwaardering 2019’.

Gebruik alleen dit aanmeldformulier. De door u verstrekte gegevens worden gebruikt voor de beoordeling en het toezenden van de waardering.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar de inwoners die dit mogelijk aangaat. De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in 2019 minstens drie maanden intensief voor een ander hebben gezorgd.

De aanvrager moet in de gemeente Castricum wonen. Ook mensen van wie de gemeente niet weet dat zij mantelzorg krijgen - en dus geen brief hebben ontvangen - kunnen iemand voordragen. Deze mantelzorger(s) mogen ook buiten de gemeente wonen.

Als u de mantelzorgwaardering niet digitaal kunt aanvragen, dan kunt u een papieren aanmeldformulier ophalen bij het gemeentehuis of bij het Sociaal Team tijdens de inloopspreekuren.

Lever dit volledig ingevulde formulier uiterlijk donderdag 31 oktober 2019 in bij de gemeente. De poststempel is bepalend of uw aanvraag binnen de termijn valt.

De mantelzorgers ontvangen in december voor de feestdagen een cadeaukaart. De hoogte van het bedrag wordt in november bepaald. Het bedrag is maximaal € 100.

U kunt per mantelzorger een keuze maken uit een VVV-cadeaukaart, een boekenbon of een entertainment bon.