Beleef het soldatenleven in Fort K’ijk

REGIO – Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Kom dan naar Fort K’ijk bij Uitgeest. Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd.

De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes vertellen. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen.

Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Je kan bij een bezoek ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen, over de Stelling en de omliggende natuur.

De rondleidingen zijn op donderdag 22 augustus en 26 september van 13.30 tot 14.30 uur in Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest.

Reserveren kan via www.gaatumee.nl of www.landschapnoordholland.nl/activiteiten

foto: Een van de voormalige soldatenverblijven (Foto Mike Bink)