Dronken man rijdt tegen spoorboom

Dronken man rijdt tegen spoorboom

LIMMEN - Donderdagavond 25 juli kwam bij de politie een melding binnen van een aanrijding tussen een personenauto en een spoorboom bij de overgang Kapelweg/Visweg. De bestuurder zou mogelijk onder invloed zijn van alcohol.

 

Bij de spoorwegovergang Dronenlaantje /Westerweg bleek dat de spoorboominstallatie schuin stond en dat de spoorboom was afgebroken.

Tevens lagen er een aantal grote plassen olie op het wegdek en was er een rijspoor zichtbaar in de richting van Kapelweg/Visweg. De politie heeft het oliespoor gevolgd vanaf de spoorwegovergang. Dit liep naar de woning van de verdachte.

De bestuurder lag nog in zijn auto. Het voertuig was aan de voorkant total loss. De bestuurder is wakker gemaakt en er is een blaastest afgenomen.

De bestuurder is vervolgens aangehouden. Bij de daarop volgende test op het ademanalyse apparaat, op het politiebureau, blies de man 735 ugl.

De man krijgt een proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal de schade aan de spoorboom installatie en, zeer waarschijnlijk, het schoonmaken van het wegdek moeten vergoeden.