Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in werking

REGIO - Rijkswaterstaat neemt komende dagen extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf dinsdagochtend 23 juli 2019 om 10.00 uur wordt het hitteprotocol in werking gesteld.

 

Het hitteprotocol houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen. Zo schakelt Rijkswaterstaat voor alle weggebruikers die langs de snelwegen stranden direct een berger in.

De berger zorgt ervoor dat de weggebruiker zo snel mogelijk naar een veilige locatie met voorzieningen, zoals een tankstation of parkeerplaats, wordt gebracht.

Weggebruikers worden verzocht zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Voldoende drinkwater meenemen is belangrijk, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen.

Daarnaast is het ook handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als men bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht.

Weggebruikers moeten de komende tijd ook rekening houden met overlast door bermbranden. Vooral bij lange perioden van droogte stijgt de kans op bermbranden aanzienlijk.

Weggebruikers worden met klem geadviseerd om hun sigarettenpeuken en ander afval binnenboord te houden. Niet alleen omdat afval dumpen verboden is, maar zeker ook omdat afval met het warme weer snel brand kan veroorzaken.

Wanneer je onderweg een bermbrand ontdekt, zoek dan een veilige plaats zoals een parkeerplaats of tankstation en bel 112 of de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

bron: www.rijkswaterstaat.nl