Werkgroep ‘Een tegen eenzaamheid’ gestart

Werkgroep ‘Een tegen eenzaamheid’ gestart

CASTRICUM - Welzijn Castricum is in samenwerking met de gemeente Castricum gestart met een onderzoek naar eenzaamheid. Er is een werkgroep geformeerd die de komende jaren het taboe rondom eenzaamheid wil doorbreken.

 

De coalitie ‘Een tegen eenzaamheid’ wil eerder signaleren, kennis verspreiden, aandacht voor alle leeftijden en mensen met chronische eenzaamheid bereiken.

Zij komen graag met u in contact, als u al langere tijd gevoelens van eenzaamheid ervaart. Ook zijn zij geïnteresseerd in mensen die zich in het verleden eenzaam hebben gevoeld en daar uitgekomen zijn.

Naar aanleiding van een paar korte vragen wordt een anoniem rapport gemaakt zodat gekeken kan worden wat er ontbreekt en wat er nodig is.

Om een zo divers mogelijk beeld te krijgen worden mensen van alle leeftijden gevraagd te reageren, zowel mannen, vrouwen, jongeren als statushouders enzovoort.

Het Steunpunt Eenzaamheid wordt dit najaar gelanceerd.. Geïnteresseerden kunnen mailen naar Ingrid Wellen van Welzijn Castricum, i.wellen@welzijncastricum.nl of bellen naar 0251 – 65 65 62.