De Ochtenden presenteert Maria Callas

CASTRICUM - In de serie De Ochtenden kunt u in de bibliotheek in Castricum komen luisteren en kijken naar een lezing van Volendammer Kees Schilder over Maria Callas.

Met haar fantastische stem, zeldzame inlevingsvermogen, ongekende muzikaliteit en zesde zintuig voor de stijl van de romantische opera’s veroorzaakte ze een sensatie in de operawereld.

Wat Maria Callas onsterfelijk maakte was niet haar stem, muzikaliteit of acteertalent. Ze bezat iets mysterieus dat de ziel raakte en de luisteraars diep ontroerde.

Kees Schilder heeft zelf gezongen, speelt piano en heeft veel koren gedirigeerd. Hij heeft zo'n beetje zijn hele leven aan de opera besteed.

Hij weet op een zeer bevlogen wijze zijn enthousiasme en passie voor de opera in al zijn facetten op anderen over te brengen.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en ontmoeten.

U bent van harte welkom op donderdag 6 juni van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum aan Geesterduinweg 1.

De toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in één van de vestigingen. U betaalt dan met pin.