Boer vraagt frisse blik

REGIO - De provincie Noord-Holland organiseert van 17 tot en met 19 juni 2019 de hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen!

 

In deze 3-daagse hackathon moeten teams van experts, studenten, wetenschappers en technici samen praktische, innovatieve en natuurinclusieve oplossingen vinden voor problemen van agrariërs.

De problemen die de teams aanpakken zijn divers. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om de bodem waar voedsel op wordt verbouwd zo vruchtbaar mogelijk te houden.

Of hoe je de randen van de sloot zo kan inrichten dat er verschillende bloemen en planten groeien, maar dat koeien er nog gewoon kunnen drinken. En hoe je duurzame landbouwproducten het beste aan de man brengt.

De provincie organiseert deze hackathon samen met het Clusius College, Doon innovatieprofessionals, Greenport Noord-Holland-Noord en LTO Noord.

De hackathon, die in Wieringerwerf plaats vindt, is nog niet helemaal vol. Enthousiaste denkers kunnen zich nog bij de provincie aanmelden.

De organisatie zoekt vooral ‘frisblikkers’; deelnemers die wellicht uit een heel ander werkveld komen dan de agrarische sector, zoals marketeers, gedragsdeskundigen en inkopers.

Voor meer informatie of aanmelden bezoekt u website www.platform.groenkapitaal.nl

Groen Kapitaal is hét netwerkplatform van de provincie Noord-Holland voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren. 

Het staat voor innovatieve oplossingen, die natuur combineren met economie, landbouw, infrastructuur en leefomgeving.