Bereikbaarheid Meldpunt verwarde mensen uitgebreid

REGIO - Het Meldpunt Vangnet & Advies is voortaan ook buiten kantoortijden tot 23.00 uur s ’avonds bereikbaar voor inwoners uit Noord-Holland-Noord.

 

Inwoners van de regio kunnen te maken krijgen met mensen die verward gedrag vertonen. Vaak gaat het om kwetsbare mensen waar anderen zich zorgen om kunnen maken.

Soms zorgen verwarde mensen voor overlast op openbare plekken. In dat geval kan de persoon die verward gedrag vertoont, aangemeld worden bij het Meldpunt Vangnet & Advies van GGD Hollands Noorden.

Het Meldpunt is er voor alle inwoners van de regio. Een medewerker van het Meldpunt staat de melder telefonisch te woord.

Hij of zij vraagt door op de situatie: wat zijn de zorgen? Welke zorg of ondersteuning is al geboden? En welke ondersteuning is op dit moment nodig?

Als er al hulpverlening betrokken is, neemt de meldpuntmedewerker contact op met deze hulpverleners. Is er nog geen hulpverlening betrokken, dan regelt de medewerker dit zo snel mogelijk.

De meldpuntmedewerker is pas klaar als de melding zorgvuldig is overgedragen naar passende zorg, zodat niemand tussen wal en het schip valt.

Soms wil of kan een inwoner niet wachten tot de volgende dag. Daarom is de bereikbaarheid van het meldpunt uitgebreid tot 23.00 uur.

Het Meldpunt is tijdens kantooruren bereikbaar op 088 – 01 00 521. Tussen 17.00 en 23.00 uur kunnen bezorgde inwoners bellen naar 088-01 26 911.

Meer informatie over het Meldpunt Vangnet & Advies vindt u op www.ggdhollandsnoorden.nl