Bevrijdingsvuur ontstoken in Castricum

CASTRICUM - de atleten van Atletiek Vereniging Castricum haalden in Wageningen het bevrijdingsvuur op en John Oudejans overhandigde namens de lopers het bevrijdingsvuur op het Horecaplein aan burgemeester Toon Mans.

In de nacht van 4 op 5 mei werd omĀ  0:00 uur het bevrijdingsvuur op het 5 mei plein in Wageningen ontstoken. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld waar in 1945 werd onderhandeld over de Duitse overgave. Na het in ontvangst nemen van het vuur, gingen de 22 atleten op pad, met maar liefst 125 kilometer voor de boeg. De tocht verliep voorspoeding en de lopers lagen zelfs voor op het schema. Na een lunch in het clubgebouw van AV Castricum, werd de tocht hervat richting Castricum, samen met de jeugdleden die in Bakkum aansloten. De lopers kregen op het Horecaplein een geweldige warme en terechte ontvangst door het aanwezige publiek, wat in grote getale aanwezig was.

Omroep Castricum heeft een tv registratie gemaakt, die binnenkort te zien zal zijn.

Foto's : Jan Uiterwijk /Omroep Castricum