Proefles bij Emergo voor de jongste kids

CASTRICUM - Gezien de positieve reacties op de workshop tijdens de Culturele Manifestatie organiseert muziekvereniging Emergo een proefles voor de nieuwe cursus de Notenkrakers.

Muziekvereniging Emergo heeft met de Blazersklas al een plek voor kinderen vanaf 7 jaar. Omdat er steeds meer vragen kwamen van jongere broertjes en zusjes komt de muziekvereniging met de Notenkrakers.

Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen zo samen met hun ouders meemaken hoe leuk het is om spelenderwijs samen muziek te maken. De lessen van de Notenkrakers vinden plaats in samenwerking met Toonbeeld en de groepjes bestaan uit maximaal 5 kinderen.

Hier wordt in 10 lessen  plezier gemaakt met muziek. Het eigen lijf is het belangrijkste instrument om te kunnen zingen, klappen en stampen. Maar ook kleine blaas- en slagwerkinstrumenten worden gebruikt.

Met behulp van kleuren en tekens komen ook het notenschrift en verschillende ritmes voorbij.  Na de Notenkrakers kan er gemakkelijk doorgestroomd worden naar de Blazersklas om alle instrumenten van het fanfareorkest te leren kennen.

Juf Pauline van Schagen geeft de lessen op de woensdagmiddag en/of vrijdagmiddag om 15:30 uur. Het pakket van 10 lessen van 45 minuten kost 112,50 euro.

Als introductie vindt er op woensdag 17 april om 15.30 uur in de Carel Barbierszaal een gratis proefles plaats. Bij voldoende aanmeldingen start er in mei een nieuwe groep.

Voor meer informatie of voor aanmelden voor de Notenkrakers kan een e-mail gestuurd naar info@emergo.org of telefonisch met Maaike Pannekeet via 0251-65 32 31 na 19:00 uur.