VVD blijft grootste in Castricum

CASTRICUM - De VVD blijft de grootste partij in Castricum. De partij kreeg 16,3% van de stemmen, wel ging de partij erop achteruit, met 5,5 procentpunt. Tweede partij werd GroenLinks, de derde partij is Forum voor Democratie geworden.

GroenLinks verdubbelde ruimschoots naar 15,7%. Forum voor Democratie volgde met 14,6%. D66 en het CDA kwamen in 2015 ongeveer gelijk uit de bus, dit jaar is dat beeld weer te zien. Beide partijen scoren net boven de 10%, een verlies van ongeveer 3 procentpunt en worden daarmee de vierde en de vijfde partij.

De SP verliest fors, de partij halveert. Ook de PVV moet flink inleveren en gaat naar 4,3%, een verlies van 3,8%. PvdA en Partij voor de Dieren scoorden tussen deze partijen in, met respectievelijk 8,9% en 5,4% van de stemmen.

De opkomst was hoog, krap tweederde (66%) van de mensen die mochten stemmen trokken naar de stembus. In 2015 was dat nog 57%.