Jac. P. Thijsse College werkt aan gezondheid

CASTRICUM - Het Jac. P. Thijsse College heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

 

Het Jac. P. Thijsse College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine.

Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van meerdere watertappunten in de school.

De school laat het niet bij deze stap om de gezondheid van de leerlingen te bevorderen. Naast de gezonde schoolkantine gaat de school voor het Gezonde School themacertificaat Voeding.

Dat betekent dat de school op structurele en integrale wijze aandacht besteedt aan het thema voeding. Zo worden naast het gezonde aanbod in de kantine en het voedingsbeleid ook lessen gegeven over voeding.

Het Jac. P. Thijsse is voornemens om op termijn ook de Gezonde School themacertificaten Bewegen en sport en Roken, alcohol en drugspreventie aan te vragen.

Ook op die thema’s wordt namelijk al uitgebreid ingezet. GGD Hollands Noorden ondersteunt de school met de Gezonde School aanpak.