Emergo krijgt lof van jury voor afwisselend programma op concours

CASTRICUM - Zaterdag 16 maart presenteerde het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo zich op het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen.

 

Als laatste orkest startte Emergo in ensemble-opstelling met Melt Thougts of a Stranger van Tjeerd Nijhof. Dit werk werd speciaal voor deze gelegenheid geschreven en was volgens het juryrapport een ‘blitse opening’.

Daarna schoof de rest van het orkest aan voor Prelude voor Iven, een mooie manier om de totaalklank op een overtuigende manier te laten horen.

Vervolgens maakten ook harpiste Wendy Rijken en sopraan Fenna Ograjensek hun opwachting. In het prachtige I shall love but thee gaf zowel het orkest als de soliste alles en bleek deze combinatie weer goud waard.

Als laatste stond a Brussels Requiem op het programma. Daarin was het contrast tussen de verschrikkelijke aanslagen, maar ook de hoop aan de horizon voor de toekomst te horen.

Tijdens de prijsuitreiking werd het gevoel van menig muzikant bevestigd met een totale score van maar liefst 91,75 punten en een prachtige eerste prijs.