Strand- en duinloop

CASTRICUM - zondag 6 januari organiseert Atletiek Vereniging Castricum de derde van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.

Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging.

Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,1 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied.

De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand.

De jeugd van  5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de  4,1 km of de langere afstanden.

Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 300-400 deelnemers.

Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden en kan tot en met vrijdagavond  4 januari  via www.avcastricum.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is iets duurder.

Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De 2,3 km en 4,1 km starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur.  

foto aangeleverd