Comazuipen tijdens de jaarwisseling

REGIO - er worden tal van maatregelen genomen om het drankgebruik onder jongeren te beteugelen. Toch zijn er jaarlijks slachtoffers na comazuipen.

Minderjarigen die zich tijdens de jaarwisseling vol laten lopen met drank en die met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belanden geven zorgverleners grote zorgen.

De risico’s van intoxicatie door overmatig drankgebruik worden vaak onderschat.

Tijdens de vorige jaarwisseling betrof het minderjarigen bij zes van de vijftien ambulanceritten vanuit de meldkamer Alkmaar vanawege alcoholvergiftiging. Twee comazuipers die in het ziekenhuis terecht kwamen waren 15 jaar.

Tijdens oud en nieuw rijden er twee extra ambulances in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor de gemeenten in de driekhoek Castricum-Enkhuizen-Texel. Bij nachtdiensten zijn dat doordeweeks normaal tien voertuigen, nu twaalf.