Jeugdatleten op Camping Bakkum

REGIO - zaterdag 15 december organiseert AV Castricum op het terrein van Camping Bakkum aan de Zeeweg de tweede wedstrijd van de crosscompetitie 2018-2019 voor pupillen en junioren.

De deelnemers in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar zijn afkomstig van ruim 15 Noord-Hollandse verenigingen.

Ook AV Castricum zal met een grote afvaardiging aan de start verschijnen, van bijna 70 pupillen en bijna 40 junioren waaronder de talenten van TDR Jeugd.

Voor de jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd op onverharde wegen. Camping Bakkum is zich bij uitstek geschikt voor dergelijke wedstrijden. 

AV Castricum heeft een aantal uitdagende en gevarieerde parcoursen uitgezet. De af te leggen afstanden variëren in lengte van 750 meter voor de allerjongsten tot 4.000 meter voor de oudste junioren. Er zijn 17 categorieën.

Een serie van drie wedstrijden gevolgd door een finale op 16 maart in Warmenhuizen moet duidelijk maken wie zich voor een jaar crosskampioen van het district Noord-Holland, Utrecht en Flevoland mag noemen.

De start en finish van alle afstanden vinden plaats tegenover Bakkums Hoeve, de fraaie groepsaccommodatie op de camping. Het programma gaat om 11.30 uur van start. 

Deelname is alleen via voorinschrijving mogelijk voor leden van atletiekverenigingen. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Starttijden en te lopen afstanden zijn te vinden op de website van AV Castricum (www.avcastricum.nl)

foto: aangeleverd