Gemeenten adviseren hardlopers om in groepjes te gaan

CASTRICUM - De gemeenten Castricum, Bergen en Heiloo waarschuwen hardlopers om in groepjes te gaan. Dit in verband met een aantal incidenten in Limmen en Egmond.

Volgens een woordvoerder is het altijd verstandig om in de donkere wintermaanden samen te gaan hardlopen. Maar vanwege de incidenten de laatste tijd, is dit een reden om het extra te benadrukken voor de gemeentes.

Tussen Limmen en Heiloo zijn onlangs twee hardloopsters aangereden, waarna de bestuurder doorreed. In Egmond aan den Hoef is afgelopen week een hardloopster aangereden en in haar borst gestoken. De politie onderzoekt het verband tussen beide zaken.

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen noemt de incidenten zorgelijk. "Dit kan niet. Iedereen heeft het recht om veilig over straat te gaan,” zei ze tegen NH Nieuws.