Voorlezen voor anderstaligen

CASTRICUM - Samen met je kind een boek lezen is leuk en goed voor de taalontwikkeling. Speciaal voor anderstaligen en hun kinderen wordt hier aandacht aan besteed in de bibliotheek in Castricum.

Er worden tips gegeven over hoe je kunt voorlezen en vertellen en zijn er tolken aanwezig om alles te vertalen. Er wordt gebruik gemaakt van prentenboeken zonder tekst. Die zijn immers door iedereen in elke taal 'voor te lezen'. 

Doordat er geen tekst in de boekjes staat en het verhaal in tekeningen wordt verteld, kunnen ouders er gemakkelijk in hun eigen taal een verhaaltje bij bedenken. Na het lezen is er tijd voor de kinderen om te knutselen en kleuren.

Aanmelden is niet noodzakelijk, iedereen is welkom. De activiteit is op donderdag 29 november om 10.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is gratis.