Nieuwe voorzitter voor de SUAM

REGIO - John Wissenburg heeft afscheid genomen als voorzitter van de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens en is opgevolgd door Jan Kamphuys.

 John is tien jaar bestuurlijk betrokken geweest bij de molens De Kat in Uitgeest en De Oude Knegt in Akersloot, maar omdat hij vanuit Uitgeest is verhuisd naar Zaandijk heeft hij besloten de voorzittershamer neer te leggen.

De nieuwe voorzitter, Jan Kamphuys, is een geboren Zaankanter, een telg uit een familie die van oudsher houtzaagmolens bezat.

Zo’n jaar of acht geleden werd zijn interesse gewekt door de plannen voor de bouw van een historisch houtzaagmolencomplex op het terrein van het Erfgoedpark de Hoop in Uitgeest.

Ongeveer tegelijkertijd zag hij in de lokale krant de oproep van Theo Visser die op zoek was naar nieuwe vrijwilligers voor 'zijn' molen De Oude Knegt.

Jan heeft zich aangemeld en is begonnen aan de opleiding voor vrijwillig molenaar, met in zijn achterhoofd dat hij misschien ooit molenaar op de nog te realiseren houtzaagmolen zou kunnen worden.

Voorlopig is hij al jaren elke eerste zaterdag van de maand als tweede molenaar te vinden op De Oude Knegt in Akersloot.

De SUAM heeft twee molens in bezit, De Kat in Uitgeest en De Oude Knegt in Akersloot. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de instandhouding van een aantal andere molens in de regio.

foto: John links en Jan rechts.