Broodje Brandweer

Broodje Brandweer

CASTRICUM - waar hang je nu precies een koolmonoxidemelder op, wat doet nu precies een gekoppelde rookmelder en hoe veilig is uw woning.

Dat waren een van de vele onderwerpen die maandagmorgen aan de orde kwamen in de brandweerkazerne van Castricum. De brandweer had zelfstandig wonende 65 plussers uitgenodigd, om tijdens een prima verzorgde lunch, te horen hoe een brand en andere ongelukken te voorkomen zijn in en om het huis. Burgemeester Toon Mans benadrukte in zijn welkomswoord, dat wij steeds ouder worden, veelal zelfstandig blijven wonen en dat er verschillende maatregelen genomen kunnen worden om het in huis veiliger te maken. Na een instructiefilm werden door de aanwezige vele vragen gesteld aan de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. 

Na de lunch zou er een rondleiding volgen door de brandweerkazerne, maar door een 112 melding op de Dotterbloem, ging dat niet door, maar de aanwezige konden wel getuige zijn van een uitruk van de brandweerauto, met toeters en bellen, en vonden dat waarschijnlijk nog mooier dan een rondleiding.  C-TV was er bij en maakte er een registratie van, die binnenkort op deze zender te zien zal zijn.

Foto's : Cees Dekker / Omroep Castricum