Emergo brengt chansons van Brel

CASTRICUM - Zaterdagavond 10 november presenteert het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo Castricum het avondvullende programma Brel & Brass.

 

In dit programma is er onder leiding van dirigent Erik van de Kolk sprake van een combinatie tussen de warme fanfareklank en de chansons van Jacques Brel.

Voor de pauze krijgt het publiek een gevarieerd repertoire van het orkest te horen. Hierin is ruimte voor solo’s uit diverse hoeken van het orkest en prachtige fanfaremuziek.

Na de pauze schuiven de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en trombonist Jos Jansen aan. Micheline tourt met dit eigen concept door Frankrijk, Belgie en Nederland.

De selectie van de chansons op deze avond is net zo divers als het hele oeuvre van Jacques Brel. Het varieert dan ook van intieme en kleine liederen tot opzwepende klassiekers.

Ook is er ruimte voor de onontdekte pareltjes uit zijn repertoire. Begin oktober was er veel aandacht voor de 40e sterfdag van Brel. Opnieuw bleek de breed gedeelde liefde voor zijn muziek.

Het concert is op 10 november in het Jac. P. Thijsse College en begint om 20.00 uur. Voor kaarten kunt terecht bij Huitenga Slaapwoonwinkel of bestellen via www.emergo.org/tickets