Subsidie voor vergroenen van tuin

CASTRICUM - Overweegt u om uw tuin groener te maken? De gemeente Castricum stelt subsidie beschikbaar voor het vergroenen van bestaande tuinen.

 

Doordat het klimaat verandert worden we geconfronteerd met langdurige droogte, zoals de droogte van afgelopen zomer, of juist met heftige regenval.

Verharden tuinen veroorzaken steeds meer het effect van een kurkdroge grond of wateroverlast.  Voor het regenwater is er steeds minder bodem om in weg te lopen. Dit gaat ten koste van het grondwaterpeil of juist de afvoer.

De gemeente stimuleert daarom groene tuinen. Met de subsidie wordt 50% van de realisatiekosten met een maximum van € 1.000,- onder bepaalde voorwaarden vergoed. Deze subsidieregeling geldt nog tot het einde van dit jaar.

Ook Bram de Vries is zich bewust van deze klimaatveranderingen. Hij kreeg subsidie om een sedumdak te realiseren (groen dak). Volgens meneer De Vries is zijn sedumdak een groot succes. “Afgelopen zomer, met het warme weer, was het in de ruimtes onder het groen dak beduidend koeler dan andere jaren met mooi weer.”

Hij zou het anderen zeker aanraden om ook een regenwatertuin te realiseren. Tevens verwacht meneer De Vries dat het in de winter weer voordelen heeft bij het behouden van de warmte.

Meer informatie: www.castricum.nl of mail naar info@castricum.nl. Daarnaast kan u contact opnemen met Niels Blokker via 06-194 296 81.

foto: Bram de Vries op zijn sedumdak
bron: www.castricum.nl