PWN organiseert duincollege

CASTRICUM - Natuurliefhebbers opgelet, PWN organiseert een duincollege over Exoten in het duin. De duinen zijn bijzonder en gebied kent zijn eigen soorten, verhalen en geschiedenis.

 

Zaterdag 20 oktober om 10:30 uur vertrekt boswachter Natasja in klein gezelschap van bezoekerscentrum De Hoep voor een duincollege 'Exoten in het duin'.

Bezoek de mooiste stukken en zie hoe de boswachters het duin in topvorm behouden. Ze willen de duinen zo gevarieerd mogelijk houden om zo de rijkdom van de natuur te beschermen en te behouden.

Belangrijk hierbij is om ervoor te zorgen dat exotische snelgroeiers niet gaan woekeren en – vaak letterlijk – de rest van de duinbewoners overschaduwen.

Tijdens deze fietsexcursie zal de boswachter iets vertellen over hoe exoten in het gebied terecht komen, om welke soorten het gaat en welke maatregelen PWN hier tegen neemt.

Deze excursie is gratis. Kom wel op de fiets en denk ook aan uw duinkaart. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het nodig je tijdig aan te melden via website www.pwn.nl/eropuit