Napoleontisch spektakel alsof het 1799 is

CASTRICUM - Op 21 oktober viert het Huis van Hilde haar verjaardag op het voorplein in Castricum.

Op het plein verrijst een legerkamp met soldaten- en officierstenten. Soldaten oefenen in prachtig tenue. Ze geven trainingen en gevechtsdemonstraties. Er is zelfs een hoge officier te paard bij.

Op de markt lopen ambachtslieden en kooplui in 18de- eeuws tenue en tonen hun vak. Er is een goochelaar, een kunstschilder en een muziekensemble dat 18de-eeuwse liedjes brengt. Binnen in Huis van Hilde is de Rus te bewonderen die onlangs een gezicht kreeg.

Bezoekers kijken hun ogen uit en kinderen spelen straatspelletjes uit die tijd of het grote spionnenspel. Jarige Hilde zorgt voor taart en een cadeautje voor jonge bezoekers zolang de voorraad strekt.

In de herfstvakantie is het ook nog feest. Kinderen kunnen hun eigen kijkdoos met soldaatjes maken en pannenkoeken versieren. Ze gaan naar Hildes bioscoop of de poppentheater voorstelling. Er is ook een verkleedhoek met 18de-eeuwse verkleedkleren.

Meer informatie vindt U op website www.huisvanhilde.nl