Is uw sloot al schoon?

CASTRICUM - Vanaf maandag 15 oktober controleren zo'n honderd schouwmeesters de sloten in het gebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Zij kijken of de sloten voldoende schoon zijn.

 

Een schone sloot is nodig om het water snel af te kunnen voeren naar gemalen tijdens het storm- en regenseizoen. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten en afval die de doorstroming van het water kunnen belemmeren.

De najaarsschouw is elk jaar vanaf de 3de maandag in oktober. Ook in Castricum zijn er diverse sloten waarvan de eigenaar onderhoudsplichtig is.

 

Bent u eigenaar van land of een tuin aan een sloot, dan is de kans groot dat u deze sloot moet onderhouden. Vul uw postcode in op de website www.hhnk.nl/leggerwateren om te zien of u onderhoudsplichtig bent.

Meer informatie www.hhnk.nl/najaarsschouw of neem contact op via tel. 072 - 582 82 82