Iedereen doet mee in BUCH gemeenten

BUCH - De wethouders ‘SamenLeven’ van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo ondertekenden op maandag 8 oktober de Intentieverklaring Inclusieve Samenleving: ‘Iedereen doet mee’.

 

De BUCH gemeenten streven ernaar dat er bewustwording en aandacht komt voor de inclusieve samenleving via het project ‘Iedereen doet mee’. Een inclusieve samenleving is een samenleving waar iedereen tot zijn recht kan komen. Ongeacht culturele achtergrond, geslacht, leeftijd, talenten of beperkingen.

Stichting MEE & de Wering heeft afgelopen zomer de opdracht gekregen om zogenaamde ‘iedereen-doet-mee-tafels’ te organiseren. Zij stellen samen met de tafeldeelnemers een actieplan op.  De gemeente wil zo in beeld brengen wat er al is aan samenwerking, voorzieningen, begeleiding, projecten en initiatieven.

Naast inwoners nemen organisaties als Alzheimer Nederland, Vanuit Autisme Bekeken en de adviesraad Sociaal Domein deel aan de iedereen-doet-mee-tafels. De eerste ‘iedereen-doet-mee-tafels’ vinden begin november plaats. Aanmelden kan vanaf 10 oktober per mail via: iedereen-doet-mee-tafels@meewering.nl

Meer informatie: www.castricum.nl