De wondere wereld van dementie

CASTRICUM - Dinsdag 2 oktober is het Alzheimer Trefpunt in Castricum, het onderwerp is 'De wondere wereld van dementie'.

 

De verschillende uitingen van dementie zijn moeilijk te begrijpen. Hoe blijft u dan toch in contact met elkaar? Als u weet hoe het brein van iemand met dementie werkt, kunt u het vaak onvoorspelbare gedrag beter begrijpen.

De invloed van de omgeving is groot. Goede omgevingszorg kan het probleemgedrag verminderen. Mensen met dementie kunnen daardoor zelfs beter gaan functioneren. Het doseren van prikkels is hierbij erg belangrijk.

Gespreksleider Mick Flieringa gaat hierover uitgebreid in gesprek met een deskundige gastspreker. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan op 2 oktober naar het Alzheimer Trefpunt in Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum.

De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur. Iedereen is welkom. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland